773 163 895

Volejte Po–Pá, 8:00–16:00

Poradce: Holení jako dárek

Chcete dát svému partnerovi či blízkému jako dárek nějakou pěknou sadu na holení, holicí strojek nebo pánskou kosmetiku? Chcete mít jistotu, že obdarovaný bude mít radost a dárek neskončí někde schovaný v šuplíku? Výběr není jednoduchý a snad Vám pomůže pár našich rad.

  • Magazín

21.07.2024

Poradce: Holení jako dárek

Autor: Michal Byrtus - 3 minuty čtení

Sady na holení

Kvalitní sada na holení vydrží i mnoho let. Proto je dobré na sadě nešetřit a dát si na výběru záležet. Muži naštěstí rádi experimentují, takže i kdybyste nezvolili ideální sadu, tak dotyčný bude mít možnost vyzkoušet něco nového. V prvé řadě je tedy nutné zjistit, zda se obdarovaný holí břitvou, klasickým holicím strojkem na čepelky nebo strojkem s hlavicemi od Gillette (Mach3, Fusion). Sadu pak vybírejte právě podle holicího strojku. Člověk, který dlouhou dobu používá strojek na čepelky, nebude ze sady se strojkem Gillette Mach 3 moc nadšený. Pokud chcete, aby sadu měl obdarovaný vystavenou v koupelně a používal ji jako celek, tak je lepší volit sadu i se stojánkem. Většina sad obsahuje i štětku - nejpoužívanějšími vlasy jsou vlasy jezevčí. Pouze v případě, že sadu dostane vegan, tak je lepší volit umělé štětiny.

Někteří výrobci dělají sady přímo určené začátečníkům. Jsou většinou levnější a jsou určené těm, kteří s "mokrým" holením teprve začínají a s produkty a pánskou kosmetikou se teprve seznamují.

Naše tipy na sady jako dárek:

Mühle Rytmo Black Pure Badger 4-dílnáMühle Rytmo Black Pure Badger 4-dílná - naše nejprodávanější sada. Designově velmi povedená a navíc obsahuje vše, co muž potřebuje na holení.

Sada na holení pro začátečníkyDárková sada na holení pro začátečníky - námi sestavená sada na holení je ideální pro vstup do "mokrého" holení.

Holicí strojek

Tak jako u výběru sady, je nutné nejprve zjistit, jaký holicí strojek obdarovaný dosud používá a podle toho vybírat. U strojků na hlavice Gillette Mach 3 nebo Gillette Fusion se strojky liší hlavně designem, délkou a materiálem, ze kterého je vyrobena rukojeť. U holicích strojků na klasické čepelky je nutné si dát pozor také na to, jakou má hlavici - plná lišta je určena na každodenní holení, hřebenová lišta je vhodná pro ty, kteří se holí jen jednou za delší dobu.

Strojky na čepelky se také liší způsobem, jakým se mění žiletky. Buď se hlavice rozšroubuje na několik dílů a žiletka se na jeden z dílů nasadí nebo se hlavice rozevře šroubováním, které je většinou vespod rukojeti - jde o typ strojku butterfly (někdy také jako motýlek).

V nabídce se objevují holicí strojky typu shavetta - je to něco mezi klasickým strojkem a břitvou.

Zpět na články