773 163 895

Volejte Po–Pá, 8:00–16:00

Poradce: Jaký produkt si vybrat na styling vlasů?

Stylingové produkty mají jediný cíl – vytvořit perfektní účes. Jenže s dnešní širokou škálou možností je snadné se v nabídce ztratit. Při výběru je důležité zohlednit nejen typ vlasů (jemné, hrubé) a jejich délku, ale také strukturu (rovné, vlnité, kudrnaté) a požadovaný efekt účesu – ať už chcete matný vzhled nebo lesklý finiš. Produkty se liší nejen fixací, ale také konečným dojmem účesu. Jak si tedy správně vybrat ten ideální?

  • Magazín

29.06.2024

Poradce: Jaký produkt si vybrat na styling vlasů?

Autor: Michal Byrtus - 5 minut čtení

Typy vlasů a jejich potřeby

Styling vlasů

Při výběru stylingového produktu je důležité vzít v úvahu nejen účes, kterého chcete dosáhnout, ale také typ vašich vlasů. Různé produkty fungují jinak na jemné, silné, rovné, vlnité nebo kudrnaté vlasy.

  • Jemné vlasy: Jemné vlasy snadno ztratí objem, takže je důležité používat lehčí produkty, které jim neuberou na objemu. Ideální jsou lehké krémy, gely nebo pasty s lehkou fixací.

  • Silné a husté vlasy: Pro hustší vlasy je lepší zvolit produkty s vyšší fixací, jako jsou pomády nebo silné vosky. Tyto produkty pomohou zvládnout objem a hustotu a umožní vlasy tvarovat.

  • Vlnité a kudrnaté vlasy: Pro vlnité nebo kudrnaté vlasy jsou vhodné krémy na úpravu vln nebo lehké pomády, které podpoří texturu a definici vln. Vyhýbejte se těžkým voskům, které mohou vlasy zatížit.

Pomády na vlasy

Pomáda je nejpopulárnější stylingový přípravek na vlasy. Nezasychá, takže účes vypadá přirozeně. Na trhu najdete širokou škálu pomád s různou úrovní lesku a fixace. Pomády mohou mít buď na vodní nebo olejové bázi. Vodní pomády jsou lehčí, nemastí vlasy a snadno se vymývají, zatímco olejové jsou těžší, ideální pro husté a kudrnaté vlasy a mají velmi silnou fixaci. Každý typ pomády dodává jiný styl, takže si vyberete přesně podle svých potřeb.

Oblíbené pomády na vlasy:

Noberu Tobacco Vanilla matná pomáda 80 ml

Reuzel Red W/B High Sheen Pig pomáda 113 g

Pasty na vlasy

Pasty na vlasy jsou skvělou volbou pro muže, kteří chtějí upravit účes s kontrolou a lehkostí. Nabízejí pevnou fixaci bez efektu tuhých nebo mastných vlasů. Díky své snadné aplikaci umožňují flexibilní styling pro různé typy účesů, od krátkých po delší. Ať už toužíte po matném, texturovaném vzhledu nebo uhlazeném stylu, pasty poskytují všestrannost a přirozený finiš, díky kterému váš účes zůstane perfektní po celý den.

Oblíbené pasty na vlasy:

Morgans Matt Paste pasta na vlasy 75 ml

Noberu Amber Lime pasta na vlasy 80 ml

Krémy na vlasy

Krémy na vlasy jsou tekutější konzistence a obsahují aktivní látky, které o vlasy pečují a vyživují je. Dodávají hydrataci, lesk a hebkost, zároveň vlasy ale dostatečně zpevní. Jsou vhodné pro i delší vlasy, které mají problém s rozčesáváním nebo jsou nepoddajné a těžko upravitelné. Mají většinou obvykle lehkou až středně silnou fixaci, velmi lehce se vymývají. Ideální pro přirozeně vypadající účesy.

Oblíbené krémy na vlasy:

Layrite Natural Matte krém na vlasy 120 g

Noberu Amalfi Cream krém na vlasy 80 ml

Gely na vlasy

Gely jsou univerzálním stylingovým produktem, ideální pro dosažení uhlazeného, mokrého vzhledu s výrazným leskem. Jsou na vodní bázi a díky různým stupňům fixace poskytují dlouhodobou kontrolu účesu. Nanášejí se na suché i vlhké vlasy, přičemž pro maximální mokrý efekt je lepší aplikace na vlhké vlasy. Gely nejsou vhodné pro rozcuchané nebo extrémně strukturované účesy, jako jsou číra, ale skvěle se hodí pro kratší, upravené styly. Gely se snadno vymývají, ale není vhodné pro flexibilní stylování během dne.

Oblíbené gely na vlasy:

Pacinos gel na vlasy 500 ml

Morgans Styling Gel na vlasy 100 ml

Vosky na vlasy

Vosky na vlasy jsou skvělým nástrojem pro flexibilní styling, ať už chcete dosáhnout nedbalého rozcuchu nebo definovaného účesu. Jsou ideální pro krátké až středně dlouhé vlasy a poskytují silnou fixaci s přirozeným leskem. Krémové vosky se hodí i pro delší vlasy, kde zajišťují snadnou modelaci. Jejich hlavní výhodou je možnost účes během dne opakovaně upravovat, protože vlasy neztuhnou. Stačí malé množství produktu, jinak riskujete, že vlasy budou působit mastně.

Oblíbené vosky na vlasy:

Marmara Barber Keratin Matte vosk na vlasy 150 ml

Noberu Amalfi vosk na vlasy 80 ml

Hlíny na vlasy

Stylingové hlíny s přírodním jílem připomínají vosk, ale s rozdílem, že vlasům dodávají matný vzhled a objem. Zvýrazňují texturu bez zatížení, což je ideální pro vytvoření rozcuchaných účesů, především u krátkých vlasů. Díky své flexibilitě umožňují účes během dne upravovat. Hlíny navíc obsahují minerální látky, které nejenže vlasy tvarují, ale zároveň je vyživují, stejně jako pokožku hlavy. Díky jemnému složení jsou vhodné i pro citlivou pokožku.

Oblíbené hlíny na vlasy:

Reuzel Clay Matte hlína na vlasy 113g

Slick Gorilla Lightwork hlína na vlasy 70 g

Spreje na vlasy

Spreje na vlasy jsou ideální pro vytvoření přirozeného, plážového vzhledu vlasů s texturou a objemem. Obsahují mořskou sůl, která vlasy jemně vysušuje, což dodává účesu rozcuchaný a matný vzhled bez pocitu těžkosti. Jsou skvělé pro vytvoření lehkých vln a textury, zejména u jemných nebo rovných vlasů, kterým přidávají objem a plnost. Jsou ideální pro nedbalý, přírodní styl.

Oblíbené spreje na vlasy:

Noberu Amalfi Sea Salt sprejNoberu Amalfi Sea Salt sprej 200 ml

Beviro Extreme Hold Sea Salt sprejBeviro Extreme Hold Sea Salt sprej 250 ml

Laky na vlasy

Laky na vlasy jsou klíčovým nástrojem pro zajištění dlouhotrvající fixace účesu. Poskytují ochranu proti vlhkosti, zamezují krepatění a dodávají vlasům strukturu bez zatížení. K dispozici jsou různé stupně fixace – od lehké pro přirozený vzhled až po silnou fixaci pro udržení náročnějších účesů. Lak je také ideální pro dodání objemu a lesku, přičemž udržuje vlasy pružné. Mnoho laků obsahuje ochranné látky, které chrání vlasy před poškozením z tepla a zvenčí.

Oblíbené laky na vlasy:

Noberu Sandalwood Strong Hold lak na vlasyNoberu Sandalwood Strong Hold lak na vlasy 250 ml

Hey Joe Super Strong lak na vlasyHey Joe Super Strong lak na vlasy 305 ml

Pudry na vlasy

Stylingové pudry jsou speciálně navržené pro zvýraznění přirozené textury a dodání objemu vlasů. Dodají vlasům mat a zároveň je zafixují. Jsou tvořené z mikropolymerů, které se získávají z přírodních látek, jako je křemík nebo kaolin. Fungují na krátké i dlouhé vlasy. Pudr se používá při finální úpravě na suché vlasy. Pro extra objem stačí aplikovat pudr ke konečkům vlasů v předklonu s hlavou dolů. Přebytečný pudr je možné vždy vykartáčovat.

Oblíbené pudry na vlasy:

Slick Gorilla vlasový stylingový pudr 20 g

Dapper Dan Ultra Matte Texture Dust pudr na vlasy 20 g

 

Jak správně aplikovat stylingové produkty?

Méně je více. Vždy začněte s malým množstvím produktu a postupně přidávejte podle potřeby. Příliš mnoho produktu může způsobit, že vlasy budou vypadat těžce a mastně. Rovnoměrně produkt rozetřete mezi dlaněmi a aplikujte od zadní části hlavy směrem dopředu.

  • Pomáda a vosk: Tyto produkty nejlépe fungují na suchých vlasech, kde umožňují lepší kontrolu a tvarování.
  • Pasta a krém: Lze je aplikovat na suché nebo vlhké vlasy, v závislosti na požadovaném efektu. Vlhké vlasy dávají přirozenější vzhled, zatímco suché vlasy dodají definici.
  • Gel: Aplikujte na vlhké vlasy, aby došlo k ztuhnutí a dlouhotrvající fixaci.

Doporučení na závěr

Každý typ vlasů vyžaduje trochu jiný přístup, a to jak při výběru produktu, tak při jeho aplikaci. Experimentujte s různými produkty, abyste zjistili, co vám nejlépe vyhovuje. Nezapomeňte také na pravidelnou péči o vlasy – zdravé vlasy jsou vždy lepší základ pro jakýkoli styling. Pokud hledáte kvalitní stylingové produkty, prozkoumejte naši nabídku. Najdete zde širokou škálu pomád, vosků, past a krémů pro každý typ vlasů a účes.

Zpět na články